2008. december 24., szerda

Álomkontroll





Naponta átlagosan minimum 7 órát alszunk. Átlagéletkorunk 75 év köré tehető. Könnyedén megállapíthatjuk, hogy életünk egyharmadát alvással töltjük.

Épp ezért mindent meg kellene tennünk azért, hogy alvási időnk legalább kis részét megmentsük, és éber állapotban töltsük.

A tudatos álmodás egy olyan állapot, amikor éber tudattal vagyunk jelen az álmodásban. Az asztrál síkkal ilyenkor megmarad az összeköttetésünk. Fontos lenne, hogy a tudatos álmodás szintjét elérjük a nappali életben is. Ezért a tudatos álmodás jó előkészítője lehet a magasabb látásnak. Az álomkontroll technikájának elsajátításával fontos információkat nyerhetünk a tudatalattiból.
Az álom a nem-tudatos területeken történő események hírmondója, közvetítője. Az álom során az asztráltest átadja az étertestnek mindazon élményeket, melyeket az asztrálsíkon szerzett. E folyamatban lévő öntudatra ébredés a tudatos álom. Alapja az, amit a szellem él át az asztrális síkon. Épp ezért érdemes akár álomnaplót is vezetni. Személyek álmodása, félébrenléte között hatalmas különbségek vannak. A gyakorlottabbak képes megkülönböztetni, hogy egy adott álom milyen személyes elemekből épül fel, vagy esetleg egy találkozás történt egy másik lélekkel. Ugyanígy érezhető nagyjából, hogy egy álomeseményben mennyi az előző napi emlékek, illetve mennyi a távolabbi világok üzenete. Ez különösen a tudatos álomban tűnik elő, mikor szemtől szemben állunk az álommal. Azonban, hogy mi maga az üzenet, nem biztos, hogy átlátható e szinten. A cél, hogy az álmodó tudatosan kiszűrje álma közben mindazt, ami nem a magasabb világból származik, hogy lerántsa róla az álmok fátylát.
Az álmok túlnyomórészt a jobb agyféltekében keletkeznek, ahol az intuíció is kialakul. Jó, ha tudjuk, hogy a tudatos álomban - a hagyomány szerint - az ember kilencszer magasabb szinten áll, és tudatosabb önmagához képest. Hisz ez esetben az álomban elég egyszer felismerni valamilyen technikát, a következőkben az bármikor újra használható.

Lévén, hogy az étertest elhasználja energiáit a nappali élet folyamán, az álom egyik feladata az, hogy az asztráltest a magasabb világból felvett energiával újra feltöltse. Ahogy a test a fizikai síkhoz tartozik, és belőle kapja táplálékát, úgy az asztráltest hazája a lélekvilág, melyből minden ébredés kiszakítja. Az érzéki világba süllyedést csak úgy bírja ki, ha időnként visszatér saját világába. Az erre való késztetés jelentkezik fáradtságként, melyet alvásnak kell követnie. A fizikai testet az étertest építi fel, de ehhez az asztráltól kapja a mintaképeket. A tudatos álmodó tehát, ha beleszól az álom természetes folyamatába, megváltoztatja az átadás természetes menetét. Az igazi tudatos álmodó csak szemlél és kutat, nem megváltoztat!


A két ébrenlét közti állapotban való tudatosságnak több szintje is van. Először a tanítvány azt éri el, hogy álmaiban rájön, hogy álmodik. Ezt követi annak az állapotnak a tudatosítása, amely két álom között van, és alvásnak nevezzük. A harmadik szint a tudatos elalvás. A legnehezebb a tudatos ébredés. A tudatosság így folytonossá válhat, és kiterjedhet az elalváskor a kis küszöb őrével való találkozásra, amikor az ember visszafelé átnézi és átértékeli az eltelt napot, illetve az ébredéskor a nagy küszöb őrével való találkozás, melynek során az elkövetkezendő nap eseményeit az ember nagy vonalakban átnézi, s kap segítséget az egyes karmikus csomópontok megoldásához.
Az álmok terén felmerülnek olyan dolgok, melyeket csak a szellemi megismerés tesz világossá. Ha bizonyos tények - melyeket két álom közt tapasztal az ember -, nem tudnak az álmokban megjelenni, azok akkor is felszínre kerülnek, de a nappali életben. Ezek a víziók. Az ember nappali elszenderedéséből táplálkoznak a sejtések. A holdkórosság pedig egy olyan állapot, melyben állandósul az ébrenlét és az álom küszöbén való létállapot.
A tudatos álmodásnak számos előnye is van. Ez olyan állapot, ahol a fizikai világ törvényei többnyire átléphetőek, ezért kezdetben az álom világával való ismerkedés is óriási hatással lehet mindannyiunkra. Itt tapasztalhatjuk meg először egy másik világ létét. Rádöbbenhet arra, hogy a fizikai világtól függetlenül is lehetséges valamilyen megtapasztalás, s hogy hiedelmeiben mennyire kötődik a megszokott világhoz. Nem tudatos lelki tartamokkal szembesülhet, és azokkal mint álomalakokkal beszédbe elegyedhet.

Forrás: www.ezoterikus.hu


Nincsenek megjegyzések: